Over mij

Omgaan met verzuim leer je niet op school. Je leert het door te doen. Zo is het bij mij ook gegaan. Via wat omwegen ben ik in de wereld van verzuim en re-integratie beland. Nog steeds blijf ik geboeid door dit interessante onderwerp. Geen mens en situatie is hetzelfde. De wetten en protocollen zijn vastomlijnd en zul je moeten kennen en volgen. Waar het wat mij betreft voornamelijk om draait? Aandacht voor de mens. Daar maak je het verschil. Ik begeleid en train organisaties bij een effectieve verzuimaanpak, met een goede balans tussen zorg en zakelijkheid.

Ik ben 7 jaar werkzaam geweest als verzuimmanager bij een Arbodienst. Daarbij heb ik zowel werkgevers als werknemers begeleid bij verzuim en re-integratie. Door het doen van de opleiding Regie op Verzuim, heb ik een solide basis gelegd wat betreft wetten, regels en protocollen. Dat was voor mij nog niet genoeg. Door het volgen van een Post Bachelor Organisatiepsychologie heb ik vervolgens een verdiepingsslag gemaakt op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting, gedragsverandering, bevlogenheid en leiderschap binnen organisaties. Deze kennis en inzichten pas ik dagelijks toe binnen allerlei type organisaties. Of je nu klein of groot bent; zodra je personeel hebt, is het van belang om met deze thema’s aan de slag te gaan.

Als verzuimadviseur heb ik ruime ervaring op het gebied van begeleiding van complexe verzuimdossiers, coaching en begeleiding van zieke werknemers, wetgeving omtrent verzuim en omgaan met weerstand. Als trainer ben ik geoefend in het duidelijk overbrengen van complexe wet-en regelgeving en ben ik een coach op het gebied van gesprekstechnieken en communicatie. De deelnemers leren hoe ze invloed kunnen uitoefenen op gedrag. Hierbij geef ik ze inzicht in hun eigen valkuilen.  Als onderzoeker leg ik eventuele knelpunten bloot die een gewenste verandering in de weg staan. Vervolgens ondersteun ik de organisaties bij het doorvoeren van gerichte acties en interventies.  

Ik ga op een positieve en mensgerichte manier te werk. Met als doel het beste in iedereen naar boven te halen. Persoonlijk, betrokken en resultaatgericht. 

Recensies

Ik heb een aantal jaren met Sylvia mogen samenwerken in de rol van verzuimmanager. Met haar expertise, betrokkenheid en hartelijkheid, heeft Sylvia de verzuimbegeleiding bij Farm Dairy een positieve boost gegeven. Haar stijl is open, laagdrempelig en comfortabel, waardoor gesprekken met Sylvia als zeer prettig worden ervaren. Met haar empathie en haar open houding, geeft ze mensen het vertrouwen zichzelf open te stellen. Daarnaast is zij een vakvrouw die op een professionele manier een verzuimtraining vormgeeft of een mediation traject begeleidt. Ik kan Sylvia zeker aanbevelen als verzuimbegeleider, mediator en trainer.
Janny Naber
HR Manager at Farm Dairy
Sylvia brengt het onderwerp verzuim en re-integratie echt tot leven. Ze heeft een prettige manier van vertellen en is enthousiast. Bovendien heeft ze enorm veel kennis en een bak aan ervaring. De praktijkvoorbeelden die ze gaf maakte de training nog interessanter. Al met al was deze verzuimtraining voor mij heel nuttig en leerzaam. Ik heb veel handvatten gekregen over de wet- en regelgeving. Tevens weet ik nu wat mijn eigen valkuilen zijn als het gaat om gespreksvoering. Mijn verzuimgesprekken gaan nu veel beter! Ik zou een verzuimtraining bij Sylvia zeker aanraden voor iedereen die te maken heeft met verzuim en re-integratie.​
Petra Roelofs
Deelnemer verzuimtraining
Sylvia is dé verzuimmanager waar je graag mee samenwerkt. Een absolute expert op het gebied van verzuimbegeleiding, die haar zaken goed op orde heeft en volledig op de hoogte is van wet- en regelgeving. Sylvia is zeer goed in staat de communicatie met werkgever en werknemer te onderhouden dan wel op gang te brengen. Ze hakt knopen door en is initiatiefrijk als het gaat om het vinden van oplossingen. Daarom wordt ze graag ingezet om impasses tussen werkgever en werknemer te doorbreken. De laatste jaren heeft Sylvia zich, behalve op het gebied van verzuimbegeleiding, verder ontwikkeld op het gebied van organisatievraagstukken en trainingen.
Bart Smit
Bedrijfsarts en ondernemer